Odkaz a výběr z partií nejlepších československých šachových hráčů - Rošková, Kateřina (Univerzita Pardubice, 2020)
Tato diplomová práce se zabývá životem nejlepších československých šachistů a šachistek. Zkoumá jejich osobní i profesionální život, včetně ohlasů v zahraničí. Představuje jejich největší úspěchy v mezinárodních turnajích, na šachových olympiádách a zápasech o titul mistra světa. Porovnává jejich výkonnost s nejlepšími hráči světa. V diplomové práci jsou vybrány nejlepší šachové partie jednotlivých československých hráčů a hráček.
Legacy and selection of chess games of the best Czechoslovak chess players
Keywords: šachy; šachová historie; Československo; šachoví hráči; nejlepší čeští a slovenští hráči; šachové partie; chess; history of chess; Czechoslovakia; chess players; the best Czechoslovak chess players; the best Czech and Slovak chess players; chess games