Vznik a důsledky finančních krizí - Valášková, Martina (Univerzita Pardubice, 2011)
Diplomová práce se zabývá otázkou finanční krize, hledá obecné příčiny jejího vzniku, odhaluje důsledky, které z finanční krize vyplývají, a to jak ekonomické, tak sociální. Na příkladu významných finančních krizí 20. a 21. století analyzuje spouštěcí mechanismy krizí s ohledem na možnosti odhalení nesprávných vzorců chování všech zúčastněných ekonomických subjektů. V závěru práce je podrobně popsán současný hospodářský vývoj vybraných států v souvislosti s Globální finanční krizí.
Origin and consequences of financial crises
Keywords: finanční krize; hospodářský růst; globalizace; regulace finančních trhů; veřejný dluh; financial crises; economic growth; globalization; regulation of financial markets; public debt