Analysis of Transferring Stylistic Differences, Denotations and Language Deformations in Selected Translation - Černá, Lucie (Univerzita Pardubice, 2005)
Práce se zabývá úskalím překladu, posunům a jazykových deformacím ve vybraném překladu, kterým je kniha The BFG Roalda Dahla. Práce analyzuje úspěšnost dvou překladatelských technik: adaptace a substituce.
Analýza převodů stylistických rozdílů, konotací a jazykových deformací ve vybraném překladu
Keywords: překlad; adaptace; substituce; interpretace; koncepce; reprodukce; překladová analýza; Dahl, Roald