Historický vývoj okresu Šumperk - Faturová, Miroslava (Univerzita Pardubice, 2004)
Práce se zabývá historickým vývojem okresu Šumperk, změnami jeho území, agendami vykonávanými orgány veřejné správy na území okresu, zahrnuje i poslední reformu veřejné správy aplikovanou na šumperský okres a nové zařazení obcí do krajů.
Historical development of Šumperk district
Keywords: Státní správa; okresy; Šumperk; obce; veřejná správa