Možnosti kontaktu biologických rodičů s dětmi, umístěnými v ústavním zařízení - Malá, Petra (Univerzita Pardubice, 2011)
Bakalářská práce "Možnosti kontaktu biologických rodičů s dětmi, umístěnými v ústavním zařízení" se zabývá problematikou ústavní péče. Především je zaměřena na faktory týkající se kontaktu dětí s rodiči. Teoretická část mapuje všeobecně život dětí v ústavním zařízení. Výzkumná část se pak zabývá Dětským centrem Veská, popisuje služby a péči, které toto centrum poskytuje. Dále je zde popsána metoda zakotvené teorie, pomocí které byl proveden výzkum návštěvnosti.
Possibilities of Contacts of Biological Parents with Their Children Placed in a Constitutional Institution
Keywords: ústavní péče; děti; rodina; sociálně-právní ochrana dítěte; psychická deprivace; institutional care; children; family; socio-legal child protection; psychic deprivation