Elektronické mýtné - Vágner, Patrik (Univerzita Pardubice, 2009)
Bakalářská práce popisuje základní principy, účel a druhy elektronického mýtného. Zejména zobrazuje situaci výkonového zpoplatnění v Česku. Cílem této práce je porovnání mikrovlnného (DSRC) a satelitního systému (GNSS), posouzení ekonomických přínosů zpoplatnění komunikací a další doporučení vývoje výběru mýtného v České republice.
Electronic road-toll
Keywords: elektronické mýtné; Komunikace; DSRC; GNSS; OBU; electronic road-toll; Communication; DSRC; GNSS; OBU