Elektroanalytické chování folátů a látek souvisejících - Bandžuchová, Lenka (Univerzita Pardubice, 2012)
V této disertační práci bylo studováno a popsáno voltametrické chování folátů (kyseliny listové, leukovorinu a metotrexátu) a látek, které metabolismus folátů ovlivňují (hydroxokobalamin a riboflavin) s využitím rtuťovým meniskem modifilované a leštěné stříbrné pevné amalgámové elektrody.
Electroanalytical behavior of folates and related substances
Keywords: riboflavin; voltametrie; stříbrná pevná amalgámová elektroda; AgSAE; visící rtuťová kapková elektroda; HMDE; kyselina listová; leukovorin; metotrexát; riboflavin; hydroxokobalamin; hanging mercury drop electrode; leucovorin; voltammetry; silver solid amalgam electrode; folic acid; methotrexate; hydroxocobalamin