Smíšená manželství u Olašských Romů: jejich socio-kulturní dopady na jednotlivce, rodinu a další generace - Vlková, Kristýna (Univerzita Pardubice, 2013)
Diplomová práce se zabývá smíšenými manželstvími u Olašských Romů, zda a jak ovlivňují socio-kulturní dopady na jednotlivce, členy rodiny a hlavně následující generace. Subkultura Olašských Romů má svá specifika, některá z nich jsou v této práci blíže popsána. Informátoři zde popisují svá partnerství a postoj ke smíšeným manželstvím.
Mixed marriage Vlaxika Roma: their socio-cultural impact on individuals, family and other generation
Keywords: Olašští Romové; smíšená manželství; rodina; následující generace; socio-kulturní dopad; romství; Vlaxika Roma; mixed marriage; family; following generation; socio-culture impact