Vliv staré vietnamské generace na integraci svých potomků v České republice - Vedejová, Petra (Univerzita Pardubice, 2013)
Práce se zabývá postoji rodičů mladých Vietnamců k jejich integraci do české společnosti. Teoretické část obsahuje stručné seznámení s vietnamskou kulturou a také historii navázání styků Vietnamu s Českou republikou. V praktické části je zpracováno dotazníkové šetření a celkové vyhodnocení terénního výzkumu.
Influence of the old generation of Vietnamese to integrate their offspring in the Czech Republic
Keywords: Vietnamci; komunity; integrace; migrace; Vietnamese; communities; integration; migration