Problematika inkluze na základních školách - Machovcová, Michaela (Univerzita Pardubice, 2018)
Bakalářská práce se věnuje novelizaci školského zákona, která zavádí inkluzivní vzdělávání žáků se speciálně vzdělávacími potřebami. V kapitolách této práce se mimo jiné zabývám marginalitou těchto žáků, přechodovými rituály nebo důležitostí spolupráce mezi učiteli a rodiči. V hlavní kapitole rozebírám paragraf číslo 16 školského zákona pojednávající právě o vzdělávání dětí s nevýhodami a Akční plán inkluzivního vzdělávání.
The Problematics of Inclusion at the Elementary School
Keywords: inkluze; žáci se speciálně vzdělávacími potřebami; diskriminace; novela školského zákona; přechodové rituály; inclusion; children with special needs; discrimination; Amendment of the Education Act; Rite of Passage