Analýza změny důchodového systému v ČR - Krejčová, Hana (Univerzita Pardubice, 2013)
Tato práce je zaměřena na změnu důchodového systému v České republice. Teoretická část zahrnuje charakteristiku dřívějších podob důchodového systému, principy a způsoby financování. Další část stručně popisuje alternativy v oblasti spoření na důchod. Praktická část je zaměřena na analýzu změny důchodového systému po reformě a zároveň na důsledky vyplývající pro ekonomiku jako celek a pro důchodce.
Analysis of the changes in the pension funds in the Czech Republic
Keywords: důchodový systém; důchodová reforma; spoření; pojištění; pension system; pension reform; saving; insurance