Chráněný trh práce a zaměstnávání osob se zdravotním postižením - Strnadová Kubešová, Jana (Univerzita Pardubice, 2024)
Tato diplomová práce se zaměřuje na analýzu chráněného trhu práce jako nástroje pro zaměstnávání obtížně umístitelných osob a v kontextu podpory rovných příležitostí pro osoby se zdravotním postižením. Práce se zabývá konkrétními podniky a jejich přístupy k zaměstnávání osob se zdravotním postižením. Cílem práce je zhodnotit účinnost chráněného trhu práce jako prostředku pro začleňování osob se zdravotním postižením do pracovního života a poskytnout doporučení pro zlepšení podmínek a přístupů v této oblasti.
Protected labor market and employment of persons with disabilities
Keywords: chráněný trh práce; inkluze; osoby se zdravotním postižením; sociální podniky; protected labor market; inclusion; disabled person; social enterprises