Využívání aktivizačních metod na druhém stupni ZŠ-matematika - Urbanová, Zdenka (Univerzita Pardubice, 2023)
Práce se zabývá využíváním aktivizačních metod ve výuce matematiky na 2.stupni ZŠ. Cílem používání aktivizačních metod je aktivní zapojení žáků v hodinách matematiky. Snahou je naučit žáky matematiku, ale také spolupracovat, komunikovat, být k sobě tolerantní a vzájemně se respektovat. Teoretická část se zabývá historií a jednotlivými druhy aktivizačních metod. V praktické části jsem popsala aktivizační metody, které ve svých hodinách matematiky ráda používám.
The use of activation methods in the second stage primary school classes-the subject of mathematics
Keywords: matematika; výuka; aktivita; aktivizační metody; žáci; mathematics; education; aktivity; activation methods; pupils