Alkoholismus a jeho vliv na chování jedince ve společnosti - Pelešková, Jana (Univerzita Pardubice, 2009)
Bakalářská práce je zaměřena na alkoholismus a jeho vliv na chování jedince ve společnosti. Jsou zde definovány základní pojmy jako závislost, alkohol, alkoholismus, se zaměřením na příčiny a důsledky této závislosti. Dále jsou uvedeny možnosti prevence a léčby závislosti. Text je věnován rovněž problému alkoholismu v rodině, v pracovních vztazích a dalších sociálních vztazích obecně.
Alcoholism and its impact on the behaviour of individual in society
Keywords: alcohol; dependence; medical institutions; drinkers; families; Employment; terms; alkohol; závislosti; léčebny; alkoholici; rodiny; zaměstnání; vztahy