Využívání sociálních sítí jako marketingového nástroje ve vybraném odvětví - Bažant, Jakub (Univerzita Pardubice, 2016)
Tato diplomová práce se zabývá využíváním sociálních sítí ve vybraném odvětví se zaměřením na analýzu marketingových strategií několika vybraných podniků. V první části práce jsou vysvětleny základní pojmy z oblasti sociálních sítí, přiblíženy aktuální vývojové trendy a nastíněna koncepce propojení těchto sítí z marketingového pojetí. Tyto teoretické informace jsou následně použity k provedení analýzy používání sociálních sítí ve vybraných firmách a provedení komparace vybraných marketingových strategií. Závěr práce obsahuje zhodnocení současného stavu fungování na těchto sítích a konkrétní návrhy a doporučení k ovlivnění pozitivního vývoje firmy v oblasti sociálních sítí v budoucích obdobích.
Marketing use of social networks within the particular branch
Keywords: sociální sítě; marketing; marketingové strategie; analýza; podniky; social networks; marketing; marketing strategies; analysis; companies