Rekonstrukce železniční stanice Volary - Šobr, Michal (Univerzita Pardubice, 2014)
Tato bakalářská práce se zabývá variantním řešením rekonstrukce železniční stanice Volary, vybudováním odpovídajících zařízení pro odbavení a bezpečnost cestujících, úpravami kolejiště pro zajištění většího cestovního komfortu a odstranění propadů rychlosti. Součástí práce je dále řešení konstrukce železničního spodku a rámcový návrh výstroje dráhy.
Reconstruction of railway station Volary
Keywords: railway station; reconstruction; Volary; station head; directional resolution; permanent way; railway substructure; platform