Analýza provozu vlaků na odklonové trase přes Vysočinu - Hron, Jiří (Univerzita Pardubice, 2022)
Práce se věnuje provozu vlaků na trase přes Vysočinu po uzavření prvního koridoru přes Českou Třebovou. Cílem práce je analyzovat provoz vlaků před a po zahájení výluk na prvním koridoru, zhodnotit dopady odklonových vlaků na stávající provoz a navrhnout možnosti eliminace jejich vlivu na ostatní vlaky nižší kategorie, které jsou kvůli předjíždění zpožďovány. Následně se tato skutečnost negativně promítá do přestupních vazeb v nácestných stanicích.
Train operation analysis on detour route via Vysocina
Keywords: dopravní výkony; nákresné jízdní řády; jízdní řády; vlaky; výluky; traffic performances; train netgraphs; timetables; trains; train closures