Specifika ošetřovatelské péče o pacienta s plicní embolií - Klinerová, Markéta (Univerzita Pardubice, 2021)
Práce popisuje specifika ošetřovatelské péče u pacienta s plicní embolií. Základem práce je teoretická část, která popisuje současné poznatky o onemocnění a ošetřovatelský proces, který je základní kompetencí sestry. V další části práce se poté nachází kazuistiky, které slouží jako základ pro průzkumnou část práce. Průzkumná část práce měla za cíl zmapovat potřeby a ošetřovatelské problémy pacientů, kteří byli popsáni ve vybraných kazuistikách a porovnat je s podobnými již vypracovanými pracemi.
Specifics of nursing care for a patient with pulmonary embolism
Keywords: plicní embolie; embolus; tromboembolická nemoc; ošetřovatelská péče; pulmonary embolism; nursing care; thromboembolic disease