Regionální značení jako faktor identity a rozvoje regionu - Benešová, Petra (Univerzita Pardubice, 2014)
Práce se zabývá regionálním značením jako faktorem rozvoje regionu a formováním jeho identity. Má interdisciplinární charakter a vychází z konceptů sociální antropologie a sociální geografie. Zahrnuje vysvětlení vzniku značení v Evropě a v České republice a také příklad konkrétního regionu. Dále pojednává o formování identity ve specifickém typu pohraničního regionu. Hlavní metodou práce je terénní výzkum v regionu Broumovsko a důležitou součástí jsou výsledky šetření z výzkumu.
Regional labeling as a factor of identity and development of the region
Keywords: regionální značení; regionální rozvoj; regionální identita; region Broumovsko; regional labeling; regional developement; regional identity; Broumovsko region