Účtování na vnitřních účtech Investiční a Poštovní banky v rámci platebního a zúčtovacího styku na bázi Profile/FMS - Urbanová, Petra (Univerzita Pardubice, 1995)
Práce podává přehled o službách nabízených Investiční a Poštovní bankou, a.s. Je zde popsána oganizace oběhu a kontroly účetních dokladů v této bance a poskytnuta základní informace o účtovém rozvrhu užívaném Investiční a Poštovní bankou, a.s. Stručně je tu charakterizován systém zúčtovacího a platebního styku Profile, vysvětlen pojem "vnitřní účetní okruh" a podchycen postup účtování v tomto okruhu, přičemž pozornost je věnována též tomu, co se se vstupními daty stane po zúčtování - do jakých sestav se promítají, jaký tvar mají výpisy z účtů, jak vypadá účetní závěrka. Podrobně je popsáno účtování o depozitních certifikátech a kursových rozdílech a na těchto vybraných okruzích jsou demonstrovány rozdíly mezi postupy v bankovním a podnikatelském účetnictví. Jedna z kapitol je také věnována změnám, které souvisejí s přechodem ze systému Profile - Off Line na Profile - on Line.
Accounting in internal accounting circle Investment and Postal bank in accounting and payments system Profile/FMS
Keywords: účty; banky; depozitní certifikáty; certifikáty; Platební styk