Prestiž zdravotnického záchranáře - Cempírek, Lukáš (Univerzita Pardubice, 2015)
Bakalářská práce se zabývá prestiží zdravotnického záchranáře ve společnosti. Je rozdělena na teoretickou a výzkumnou část. Teoretická část je zaměřena na zdravotnickou záchrannou službu a zdravotnického záchranáře, jejich historii a současnost. Popisuje získávání odborné způsobilosti a stanovuje kompetence zdravotnického záchranáře, jeho fyzická a psychická rizika, při výkonu povolání. Výzkumná část byla provedena dotazníkovým šetřením a zabývala se pohledem veřejnosti na společenské postavení zdravotnického záchranáře.
Prestige of paramedic
Keywords: prestige; paramedic; emergency medical service; prestiž; zdravotnický záchranář; zdravotnická záchranná služba