Osteoporóza - Fibikarová, Petra (Univerzita Pardubice, 1996)
Práce zahrnuje základní údaje o epidemiologii a rozdělení osteoporóz, kostní stavbě, remodelaci kostí, metabolismu kalcia a hlavně o způsobech prokazování osteoporóz jak z hlediska densitometrického, tak biochemického. U biochemických markerů osteoporózy jsou udány základní vlastnosti a metody stanovení.
Keywords: osteoporóza