Vývoj videoher v herním enginu Unity - Dřímal, Jiří (Univerzita Pardubice, 2022)
Diplomová práce se zabývá popisem procesu vývoje videoher s následným vytvořením ukázkové počítačové hry s využitím vhodné metodiky v herním enginu Unity. V diplomové práci jsou objasněny důležité pojmy a specifika z oblasti vývoje videoher jako například herní design. Dále se práce zaměřuje na modely a metodiky vývojového procesu, herní vývoj v praxi a herní engine Unity. V rámci praktické časti je předveden celý vývojový proces, který je zakončen vydáním konkrétní vytvořené počítačové hry.
Video game development in the Unity game engine
Keywords: proces vývoje videoher; hra; herní engine Unity; metodiky vývojového procesu; video game development process; game; Unity game engine; development proces methodologies