Návrh modifikace vnitropodnikové sítě LAN - Špryňar, Václav (Univerzita Pardubice, 2012)
Úvodní část práce se zabývá obecným popisem počítačových sítí, používanými přenosovými technologiemi a základními síťovými prvky. Hlavní problematika je vztažena na rozbor stávající počítačové sítě podniku. Na základě provedeného rozboru je zde navržena nová síťová struktura s využitím dosavadních síťových zařízení. Pro návrh nové struktury je zde využito optické technologie a 10Gb/s Ethernetu.
Proposal for modification of a company intranet
Keywords: IPv6; Cisco; optické kabely; směrovač; L3 přepínač; počítačová síť; optical cables; router; L3 switch; computer network