Dopady válečných misí na zdraví vojáků Armády České republiky - Medek, Ondřej (Univerzita Pardubice, 2017)
Práce se zaměřuje na zdravotní komplikace, které mohou nastat u vojákův průběhu nebo po návratu ze zahraničních operací. V teoretické části se práce věnuje historii zahraničních operací, přípravě vojenských jednotek z hlediska zdravotního zabezpečení a rizikům, která může zahraniční mise obnášet. Výzkumnou část tvoří kazuistiky tří vojáků se zkušenostmi z nasazení v zahraničí. Kazuistiky byly vytvořeny na základě rozhovorů a popisují zdravotní dopady zahraničních misí na zdraví vojáků.
Health impact of war operations on the soldiers of the Army of the Czech Republic
Keywords: zahraniční operace; vojáci; zdraví; armáda; poranění; rizika; prevence; war operations; soldiers; health; army; wound; risk; prevention