Sledování obsahu stopových toxických prvků v půdách - Pětioká, Jana (Univerzita Pardubice, 2002)
Autorka se v práci zaměřila na sledování obsahu těžkých kovů v půdě. Pro stanovení použila metodu optické emisní spektrometrie s indukčně vázaným plazmatem a metodu plamenové atomové absorbční spektrometrie. Koncentrace vybraných těžkých kovů byly stanovovány ve 2molární kyselině dusičné.
Monitoring of trace toxic elements in the agricultural soil
Keywords: Životní prostředí; těžké kovy; Atomová absorpční spektrometrie; optická emisní spektrometrie; analýza půdy