MUDr. František Novotný – chrudimský lékař, politik, národovec - Benda, Michal (Regionální muzeum v Chrudimi, 2019)
Na Chrudimsku a Pardubicku se od poloviny 20. let stala hlavní krajně pravicovou organizací Národní obec fašistická (NOF), aby ji na pozici pravicové až krajně pravicové politické síly vystřídalo v polovině 30. let Národní sjednocení (NS). Ve sledovaném regionu se v čele českého fašistického a krajně nacionálního hnutí objevilo několik vůdčích postav. Vedle postavy pardubického okresního soudce Vojtěcha Vážného lze hovořit o několika lékařích, přičemž jedním z nich byl chrudimský lékař MUDr. František Novotný. A právě na jeho činnost zejména v meziválečném období se následující studie zaměřuje.
MUDr. František Novotný – doctor, deputy and nacionalist from Chrudim.
Keywords: František Novotný; Národní obec fašistická; Národní sjednocení; krajní pravice; František Novotný; Národní obec fašistická; Národní sjednocení; far right movement