Nová ekonomika a její pronikání do světových ekonomik (analýza a stav zkoumaného fenoménu) - Lelek, Tomáš (Univerzita Pardubice, 2005)
Diplomová práce se zabývá fenoménem nové ekonomiky. Popisuje rozsáhlé změny fungování ekonomik umožněné zejména revolucí informačních a komunikačních technologií. Dále se zabývá kvantifikací procesu pronikání nové ekonomiky zejména do vyspělých tržních ekonomik. Stranou zájmu nezůstaly ani nové členské státy EU, mezi které se řadí i Česká republika.
The New Economy and its penetration in world economies (analysis and state of surveyed phenomenon)
Keywords: nová ekonomika; digitalizace; Informační technologie; komunikační technologie; informační společnost; Internet; indikátory; globalizace; Evropská Unie