Bakteriofágové biosenzory pro detekci patogenních mikroorganismů v odpadních vodách - Siborová, Vendula (Univerzita Pardubice, 2025)
Tato bakalářská práce se zabývá využitím biosenzorů na bázi bakteriofágů pro detekci patogenních mikroorganismů v odpadní vodě. V kontextu klimatických změn a potřeby zajištění bezpečného opětovného využití vody je důležité, aby voda splňovala jak fyzikální, tak chemické a biologické/mikrobiologické ukazatele. Z mikrobiologických požadavků je to mimo jiné i nepřítomnost patogenních mikroorganismů.
Bacteriophage-Based Biosensors for Detection of Pathogenic Microbes in Waste Water
Keywords: biosenzory; bakteriofágy; odpadní vody; patogenní bakterie; biosensors; bacteriophages; wastewater; pathogenic bacteria