Úroveň znalostí v poskytování první pomoci u studentů pedagogických fakult - Havlová, Adéla (Univerzita Pardubice, 2016)
Práce se zabývá zhodnocením úrovně znalostí v poskytování první pomoci u studentů pedagogických fakult. První pomoc by měla patřit do výuky každé vysoké školy. Hlavním cílem bakalářské práce je zjistit úroveň znalostí v poskytování první pomoci u studentů pedagogických fakult. V teoretické části bakalářské práce jsou shrnuty základní informace o vybraných akutních stavech a následné první pomoci. Praktická část se zabývá zmapováním vědomostí studentů a jejich zájmem o rozšíření znalostí první pomoci. Výzkum bude prováděn pomocí dotazníkového šetření na vybraných pedagogických fakultách.
Level of knowleges in providing first aid of students faculty of education
Keywords: laická první pomoc; kardiopulmonální resuscitace; znalosti; akutní stavy; studenti; basic first aid; cardiopulmonary resuscitation; knowledge; acute states; students