Chromatografická analýza neurotransmiterů - Špetlová, Monika (Univerzita Pardubice, 2013)
Bakalářská práce se zabývá analytickými separačními metodami, které se využívají ke stanovení neurotransmiterů. V práci jsou obsaženy informace, týkajících se různých typů neurotransmiterů a analytických separačních metod, konkrétně kapalinovou chromatografií a kapilární elektroforézou. Sedmá kapitola této práce pojednává o možnostech stanovení neurotransmiterů a srovnávání metod pro různé typy neurotransmiterů.
Chromatographic analysis of neurotransmitters
Keywords: kapalinová chromatografie; kapilární elektroforéza; neurotransmitery; neurotransmitters; liquid chromatography; capillary electrophoresis