Zvýšení výkonnosti trati Poříčany - Sadská - Nymburk - Viktora, Adam (Univerzita Pardubice, 2010)
Cílem mé diplomové práce je najít způsob, jak zvýšit výkonnost na trati Poříčany - Sadská - Nymburk. Úvodní část je věnována analýze současného stavu trati, jak po stránce technické, technologické i personální. Ve druhé části se zabývám výhledovým rozsahem osobní a nákladní dopravy. Třetí část řeší možnosti zvýšení výkonnosti doplněné organizačním a investičním opatřením. Ve čtvrté části je uvedeno provozní posouzení na této trati po zvýšení propustné výkonnosti. Práce je ukončena ekonomickým zhodnocením návrhu řešení.
Line capacity enhancement Poricany - Sadska - Nymburk
Keywords: Doprava; přeprava; propustnost; traťový úsek; železniční stanice; Transport; Transportation; traffic-carrying capacity; railway section; railway station