Pojištění jako nástroj snižování rizik - Popek, Karel (Univerzita Pardubice, 2012)
Tato bakalářská práce nazvaná „Pojištění jako nástroj snižování rizik“ se zabývá problematikou úzce spjatou s krizovým řízením podniku, vysvětlením tohoto pojmu, ujasnění významných souvislostí, ale především pojištěním podnikatelských subjektů jako formou snižování rizik. Práce se skládá ze dvou charakterově odlišných částí. První se zabývá teoretickým náhledem na uvedené téma, podrobně vysvětluje okruhy související s tématem a příslušné pojmy a připravuje čtenáře na sna dnější pochopení výsledků druhé části, která obsahuje výsledky analýzy zaměřené na využití pojištění ve vybraných podnicích.
Insurance as a tool to reduce risks
Keywords: riziko; krizové řízení; pojištění podnikatelů; neživotní pojištění; risk; crisis management; business insurance; non-life insurance