Využití nenasycených azlaktonů k syntézám heterocyklických sloučenin - Nálepa, Karel (Univerzita Palackého v Olomouci, 1993)
V práci jsou shrnuty výsledky získané vlastním sledováním průběhu reakce nenasycených azlaktonů s aminoguanidínem a s hydrazínem a některými jeho deriváty.
Keywords: heterocyklické sloučeniny; nenasycené azlaktony