Aplikace GIS pro výpočet rozptylu emisí v atmosféře - Brunclík, Tomáš (Univerzita Pardubice, 2002)
Práce se zabývá vytvořením aplikace Rozptyl pro výpočet rozptylu emisí v atmosféře v prostředí GIS. Narozdíl od běžně užívaného přístupu, kdy GIS slouží pouze k přípravě dat a k zobrazení výsledků, zatímco vlastní výpočet probíhá v externí aplikaci, zde popsané řešení integruje celý proces do jedné GIS aplikace.
GIS application for pollution spread assessment
Keywords: Geografické informační systémy; Emise; rozptyl; Modelování; atmosféra; znečištění ovzduší