Oxid titaničitý, vlastnosti a využití v polymerní a farmaceutické chemii - Voltrová, Zuzana (Univerzita Pardubice, 2016)
Teoretická část bakalářské práce se zabývá základními informacemi o oxidu titaničitém a jeho přípravě a využití v průmyslu. Experimentální část se zabývá vybranými pigmenty, se kterými byly provedeny základní fyzikálně-chemické zkoušky a korozní zkoušky. Dosažené výsledky byly diskutovány.
Titanium dioxide, properties and the application in polymer and pharmaceutical chemistry
Keywords: antikorozní vlastnosti; fotokatalýza; oxid titaničitý; titan; anticorrosion properties; photocatalysis; titanium dioxide; titanium