Moderní extrakční metody v analýze organických sloučenin - Adam, Martin (Univerzita Pardubice, 2009)
V habilitační práci jsou shrnuty teoretické i praktické zkušenosti s metodami izolace analytů z různých vzorků tuhého a kapalného skupenství získaných za období 1997 až 2008.Práce je zaměřena především na metody izolace organických sloučenin z tuhých a kapalných vzorků, jakými jsou např. vzorky živorního prostředí, potravin, bylin aj.
Modern extrakction methods in analysis of organic compounds
Keywords: extrakční metody; kvantitativní extrakce; mikroextrakční techniky; organické sloučeniny; Analýza; extraction methods; organic compounds; Analysis