Analýza voleb do zastupitelstev obcí ČR od roku 1993 - Petřík, Tomáš (Univerzita Pardubice, 2012)
Bakalářská práce je věnována analýze výsledků voleb do zastupitelstev obcí v České republice. Komunální volby jsou prostředek, kterým mohou občané obce ovlivňovat okolí, ve kterém trvale žijí. První část bakalářské práce popisuje obec jako základní územně samosprávný celek. Další část se věnuje druhům obcí a pravomocem jejich orgánů. Praktická část bakalářské práce se zabývá volbami do zastupitelstev obcí a jejich výsledky. Cílem práce je zhodnotit a analyzovat výsledky voleb v jednotlivých letech a uvést možné příčiny těchto výsledků.
Analysis of local council elections in the Czech Republic since 1993
Keywords: obce; volby; zastupitelstvo obce; politické strany; zastupitelé; municipalities; elections; municipal council; political parties; councilor