Sociálně ekonomické aspekty kriminality v kraji Vysočina - Mičínová, Kateřina (Univerzita Pardubice, 2017)
Bakalářská práce se zabývá sociálně ekonomickými aspekty kriminality v kraji Vysočina. Charakterizuje velký společenský problém - kriminalitu, kriminologii jako vědu o kriminalitě a trestnou činnost a snaží se ukázat základní faktory, které ke kriminalitě vedou. Dále je zde představen vývoj kriminality v kraji Vysočina v jednotlivých oblastech trestné činnosti. Následně je provedena analýza životní úrovně bývalých vězňů žijících v kraji Vysočina a srovnání s jejich životní úrovní před výkonem trestu.
Socio-economic aspects of criminality in the Vysočina Region
Keywords: kriminalita; kriminologie; kriminogenní faktory; trest; criminality; criminology; criminogenic factors; punishment