Výskyt bakterií rodu Arcobacter u domácích mazlíčků - koček a psů - Žabčíková, Simona (Univerzita Pardubice, 2014)
Práce je zaměřena na zhodnocení výskytu bakterií rodu Arcobacter u koček a psů v České republice. Byly odebírány bukální stěry zvířat. Identifikace byla prováděna pomocí molekulární metody polymerázové řetězové reakce (PCR) a druhově specifické multiplex PCR.
Occurrence of genus Arcobacter at pet cats and dogs
Keywords: Arcobacter; psi; kočky; bukální stěry; DNA; rodově specifická PCR; multiplex PCR; dogs; cats; buccal swabs; genus-specific PCR