Analýza družstevních záložen v ČR - Tlučhořová, Petra (Univerzita Pardubice, 2014)
Diplomová práce se zabývá současným postavením družstevních záložen v komparaci s bankami. V práci je nejdříve vymezen bankovní sektor se zaměřením na družstevní záložny a popsán historický vývoj družstevních záložen v České republice. Následující část obsahuje finanční analýzy u konkrétních zástupců družstevních záložen působících na území České republiky. Čtvrtá část je věnována komparaci družstevních záložen s ostatními finančními institucemi. V závěru je zhodnoceno současné postavení družstevních záložen v České republice.
Analysis of credit unions in the Czech Republic
Keywords: družstevní záložny; banky; centrální banky; finanční instituce; credit unions; banks; central banks; financial institutions