Příprava a vlastnosti zinkem plněných ochranných povlaků s obsahem pigmentů na bázi uhlíku a vodivých polymerů - Janča, Ondřej (Univerzita Pardubice, 2014)
Tato bakalářská práce se zabývá studiem antikorozních a mechanických vlastností připravených nátěrových hmot na bázi uhlíku a vodivých polymerů s obsahem částic zinkového prachu. Vlastnosti byly sledovány při zvyšujících se objemových koncentrací pigmentu v nátěru doplněných na hodnotu KOKP pomocí zinku. Testované nátěrové hmoty byly naneseny na ocelové a skleněné panely. Následně testovány pomocí fyzikálně chemických a zrychlených korozních zkoušek. Hodnoty jsou zpracovány ve formě tabulek a grafů.
Preperation and properties of zinc filled protective coatings with content of
Keywords: vodivý pigment; vodivý polymer; uhlíkové nanotrubky; zrychlená korozní zkouška; epoxidová pryskyřice; zinkový prach; polyanilin; condictive pigment; conductive polymer; carbon nanotubes; accelerated corrosion test; epoxide resin; zinc dust; polyaniline