Péče o silnice samosprávy Holic do 1. světové války - Šupejová, Eliška (Univerzita Pardubice, 2011)
Tato práce se zabývá samosprávou v Holicích do 1. světové války se zaměřením na péči o komunikace na Holicku. V práci jsou přiblíženy historické události, které s tématem souvisejí. Práce je nejvíce zaměřena na péči o silnice a cesty, které se nachází v blízkosti Holic, a na objekty, které se nachází v těsné blízkosti silnic.
Road Service in Holice region before the First World War
Keywords: Holice; samospráva; silnice; údržba; cestáři; dějiny; Holice; local governments; autonomy; road maintenance; road mender; history