Řízení laboratorního modelu pomocí Siemens Simatic S7-1200 - Boháč, Adam (Univerzita Pardubice, 2023)
Cílem této práce je realizovat řízení laboratorního modelu pomocí PLC SIEMENS Simatic S7-1200 s dotykovým HMI Panelem KPT700 Basic. Práce se věnuje návrhu hardwarového schématu, který propojí počítač, PLC a řízený model a umožní tak řízení motoru. Práce rozebírá vývojové prostředí TIA Portálu, princip PLC počítačů a jejich programování. Výsledkem práce je funkční řízení laboratorního modelu z HMI Panelu.
Laboratory model control using Siemens Simatic S7-1200
Keywords: PLC; Siemens; řízení modelu; TIA Portal; SIMATIC - SIEMENS S7-1200; HMI; PLC; Siemens; model control; TIA Portal; SIMATIC - SIEMENS S7-1200; HMI