Studie proveditelnosti silnice II/353 Nové Veselí - Budeč, obchvat - Sedlák, Tomáš (Univerzita Pardubice, 2014)
Cílem této diplomové práce bylo navrhnout variantní řešení výškového a směrového vedení nové trasy silnice II/353, jako obchvat obcí Nové Veselí a Budeč v regionu Kraje Vysočina. Celá navržená trasa by měla být navržena mimo zastavěné území. Výsledkem návrhu jsou dvě řešení návrhu trasy s vyhodnocením propustnosti v daném zájmovém území a ekonomické zhodnocení obou variant. V závěru byla vyhodnocena nejvhodnější varianta z hlediska ekonomického a vlastní proveditelnosti.
Feasibility study of road II/353 Nové Veselí - Budeč, bypass
Keywords: varianta trasy; styková křižovatka; průsečná křižovatka; směrové a výškové návrhové prvky; polygony; zemní tělesa; konstrukční vrstvy; niveleta silnice; zájmové území; návrhová a směrodatná rychlost; dostředný sklon; kategorijní volná šířka; kategorie silnice; cenové normativy; valorizace; option routes; butt crossroads; intersection crossroads; horizontal and vertical design; elements; polygons; natural body; constructional layers; vertical alignment of the road; area of interest; design and standard speed; concentric gradient; category free width; road category; pricing formulas; indexation