Přístup k datům na základě rolí - Hurdálková, Lenka (Univerzita Pardubice, 2009)
Diplomová práce popisuje Okresní správu sociálního zabezpečení jak z hlediska činností, které vykonává, tak z hlediska informačních systémů, které k výkonu těchto činností využívá. Teoretická část pojednává o možných modelech rolí přístupu k datům a vymezuje základní pojmy a metodiky modelování řízeného přístupu k datům. Praktická část popisuje současný stav přístupu k datům z pohledu zaměstnanců Okresní správy sociálního zabezpečení. Dále je zde navržen možný rozvoj s ohledem na kvalitnější zabezpečení přístupu k informacím, a také model rolí.
Role based access control
Keywords: řízené přístupy; role; data; Okresní správa sociálního zabezpečení; access control; role; data; Regional social security administration