Způsoby adaptace seniorů na umístění do ústavního zařízení - Moravcová, Hana (Univerzita Pardubice, 2018)
Bakalářská práce se zabývá způsoby adaptace seniorů na umístění do ústavního zařízení. Skládá se z teoretické a praktické části. V teoretické části se práce zabývá problematikou stáří a stárnutí, dále se věnuje postavení seniorů ve společnosti v průběhu historie, adaptací a možnostmi péče o seniory v České republice. Praktická část je zaměřena na vlastní kvalitativní výzkum provedený mezi seniory umístěnými do domova pro seniory v Pardubicích. Hlavním cílem práce bylo zjistit, jakým způsobem se senioři umístění do ústavního zařízení adaptují na zdejší podmínky.
Ways of adaptation the elderly to their placement in institucional facilities
Keywords: stáří; stárnutí; senioři; adaptace; péče o seniory; old age; aging; elderly; adaptation; elderly care