Obnova vozového parku dopravce ČD pro IDS JMK - Nečas, Jan (Univerzita Pardubice, 2008)
Obsahem této bakalářské práce je návrh obnovy vozového parku dopravce ČD pro IDS JMK. Zaměřuje se na analýzu současného stavu tratí začleněných do IDS JMK, přepravních proudů a současného stavu vozového parku dopravce ČD pro IDS JMK. V návrhové části bakalářská práce uvádí potřebná kriteria, která musí nová železniční vozidla splňovat a popisuje konkrétní železniční vozidla vhodná pro obnovu vozového parku. Uvedené návrhy předpokládají modernizaci jednotlivých tratí a zohledňují výhledové přepravní proudy na těchto tratích.
Innovation of rolling-stock of ČD for IDS JMK
Keywords: renewal; rolling stocks; forwarding flows; railways; obnova; vozový park; přepravní proudy; železniční tratě