Vliv technického stavu tlumičů na aktivní bezpečnost vozidel silniční dopravy - Veselý, David (Univerzita Pardubice, 2007)
Diplomová práce se zabývá problematikou technického stavu tlumičů osobních vozidel. Práce je rozdělena na dvě hlavní části a to teoretickou, která obsahuje teoretické vlastnosti tlumičů při styku kola s nerovnou vozovkou a z části praktické, kde je změřen vliv technického stavu tlumičů dvou osobních vozidel, stejného typu a značky s výrazným rozdílem počtu ujetých kilometrů.
The influence of the technical state of dampers on an active vehicle safety of road transport
Keywords: osobní vozidla; bezpečnost; tlumiče; Diagnostika; Nehodovost; brzdné dráhy