Analýza srážkoměrných údajů z různých lokalit ČR z hlediska predikce útlumu deštěm (zhlediska radiokomunikačních spojů) - Eliáš, Jakub (Univerzita Pardubice, 2009)
Tato bakalářská práce se zabývá popsáním a zpracováním srážkoměrných dat z různých míst v ČR. Interpretuje jejich vliv na přenos radiových vln. Podrobněji v této práci je popsána činnost srážkoměru, výstupní data, jejich zpracování v Matlabu a následné metody přepracování dat na útlum radiového přenosu.
Rain data analysis from Czech territory aiming at attenuation prediction
Keywords: rain gauge; rain rate; attenuation by rain; srážkoměry; intenzita srážek; útlum srážkami; radiokomunikační spoje